Salát z kysaného zelí se sušeným ovocem


250 g kysaného zelí
100 g jablek
1 malá cibule
1 lžíce rostlinného oleje
50 g medu
50 g nahrubo sekaných ořechů
50 g směsi sušeného ovoce
špetka soli
špetka mletého bílého pepře
Zelí překrájíme na menší kousky. Vložíme do mísy, přidáme na plátky nakrájenou cibuli, sušené ovoce krájené na nudličky a jablka. Zakapeme olejem. Lehce zamícháme, nejlépe dvěma lžícemi prohazováním do kříže.
Než salát odleží v chladu, připravíme si medové ořechy. Na pánvi rozpustíme med, pozor ať se nespálí, a do horkého medu vsypeme sekané ořechy. Obalíme je medem a vypneme sporák. Ještě horké ořechy osolíme a opepříme. Necháme je na pečicím papíře vychladnout.
Před podáváním salát dekorujeme krájeným ovocem a medovými ořechy.
Můžeme podávat samostatně i jako přílohu.
Ohodnoťte tento recept: