Zeleninová jídla

Špenátová slaná roláda

250 g mraženého špenátu
120 g polohrubé mouky
6 vajec
1 lžička oleje
1 lžička másla
česnek

100 g krůtí šunky
150 g mascarpone
150 g tvarohu
1 lžíce másla
1 cibule
sůl
pepř

Špenát rozmrazíme, přidáme polohrubou mouku, prolisovaný česnek, 3 žloutky, máslo, olej, sůl a pepř.

Ušleháme sníh z 3 bílků, který vmícháme do špenátové hmoty.

Těsto vylijeme na plech vystlaný papírem a pečeme asi 10 - 15 minut při teplotě 150 °C.

Po upečení stočíme a necháme pár minut odpočinout. Sejmeme papír a zavineme bez papíru. Necháme vychladnout.

Na másle osmahneme cibulku. Necháme vychladnout. Tři vejce uvaříme natvrdo.

V robotu našleháme mascarpone s tvarohem, přidáme osmahnutou cibulku, jemně nakrájenou šunku a vajíčka. Důkladně promícháme.

Roládu odrolujeme, natřeme náplní a znovu zarolujeme.

Zabalíme do alobalu a necháme v lednici ztuhnout.

Ohodnoťte tento recept: 

24 hlasů

Další recepty Celý díl