Různé

Bramborové muffiny se šunkou a pórkem

Tento recept je na 6 velkých kousků nebo 12 menších

Suché ingredience

100 g hladké mouky
50 g polohrubé mouky
1 1/2 lžičky prášku do pečiva
lžička soli
pepř - nebojte se dát půl lžičky i více
2 lžíce nastrouhaného parmezánu nebo jiného sýra či tvarohu

Tekuté ingredience

1 vejce
80 ml oleje nebo 80 g rozpuštěného a zchladlého másla
150 ml mléka nebo kefíru

Zelenina

200 g syrových brambor
1 středně velký pórek
1 menší cibule

Ostatní ingredience

50 g šunky nebo jiné uzeniny
olej na orestování zeleniny

Nejprve si připravíme zeleninu. Oloupeme si cibulku, nakrájíme nadrobno a necháme na oleji zesklovatět. Mezitím nakrájíme bílou část z pórku. Podélně ho rozpůlíme a nakrájíme na půlkolečka. Dáme podusit k cibuli. Když je hotovo, směs odstavíme a přidáme i nadrobno pokrájenou šunku. Necháme chladnout.

Brambory si oloupeme a nastrouháme nahrubo. Nastrouháme si i 2 lžíce parmezánu.

V míse smícháme tekuté ingredience, včetně brambor a obsahu pánve, přidáme suché ingredience se strouhaným parmezánem. Promícháme obě směsi dohromady a plníme košíčky.

Směs je hodně pevná. Nebojte se košíčky skoro až přeplnit.

Pečeme v troubě předehřáté na teplotu 200 °C zhruba 25 minut.

Ohodnoťte tento recept: 

12 hlasů

Další recepty Celý díl