Různé

Škvarkové pagáče

kvásek
1 dl mléka
2 lžíce cukru
1 kostka droždí

Těsto

800 g hladké mouky
1 lžíce soli
2 dl mléka
1 lžička mletého pepře
3 žloutky
400 g měkkých škvarků

1 vejce na potření

Ohřejeme mléko, osladíme ho a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek.

Do mísy robota navážíme ostatní suroviny a přidáme kvásek. Těsto by nemělo být příliš husté, mělo by se s ním dobře pracovat. Podle potřeby přidáme ještě mléko.

Těsto nejlépe propracuje robot.

Necháme půl hodiny kynout. Vyjmeme z mísy a rozválíme. Těsto přeložíme na třetiny, potom na polovinu, aby pěkně lístkovalo.

Po 15 minutách znovu vyválíme a přeložíme. Necháme opět 15 minut kynout. Znovu vyválíme a složíme. Opakujeme třikrát.

Necháme zase kynout a rozválíme.

Vykrájíme kolečka, která potřeme osoleným rozšlehaným vajíčkem. Pečeme při teplotě

180 °C zhruba půl hodiny.

Ohodnoťte tento recept: 

35 hlasů

Další recepty Celý díl