Škvarkové pagáče


kvásek
1 dl mléka
2 lžíce cukru
1 kostka droždí
Těsto
800 g hladké mouky
1 lžíce soli
2 dl mléka
1 lžička mletého pepře
3 žloutky
400 g měkkých škvarků1 vejce na potření
Ohřejeme mléko, osladíme ho a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek.
Do mísy robota navážíme ostatní suroviny a přidáme kvásek. Těsto by nemělo být příliš husté, mělo by se s ním dobře pracovat. Podle potřeby přidáme ještě mléko.
Těsto nejlépe propracuje robot.
Necháme půl hodiny kynout. Vyjmeme z mísy a rozválíme. Těsto přeložíme na třetiny, potom na polovinu, aby pěkně lístkovalo.
Po 15 minutách znovu vyválíme a přeložíme. Necháme opět 15 minut kynout. Znovu vyválíme a složíme. Opakujeme třikrát.
Necháme zase kynout a rozválíme.
Vykrájíme kolečka, která potřeme osoleným rozšlehaným vajíčkem. Pečeme při teplotě
180 °C zhruba půl hodiny.
Ohodnoťte tento recept: