Maso

Kuře na víně

4 pěkné porce kuřete
3 šalotky
50 g přepuštěného másla
4 velké stroužky česneku
2 bobkové listy
sůl
mletý pepř
větvička tymiánu
0,5 l červeného vína

40 g másla
250 g žampionů

Porce kuřete osolíme a osmahneme ze všech stran na přepuštěném másle. Potom osmahneme nadrobno nakrájený česnek a nahrubo nakrájenou šalotku. Podlijeme trochou vody, opepříme, podle potřeby dosolíme, vložíme bobkový list a větvičku tymiánu. Podlijeme červeným vínem a necháme půl hodiny podusit.

Pak vložíme do trouby vyhřáté na teplotu 150 °C a pečeme 20 minut. Pět minut před dopečením přidáme na čtvrtky nebo půlky (podle velikosti) nakrájené žampiony, které jsme osmahli na másle.

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl