Moučníky a cukroví

Laskonky bez lepku a laktózy

Těsto

3 bílky
250 g třtinové šťávy
120 g kokosu
20 g kakaa

Krém

100 g rostlinného másla
100 g rozpuštěné čokolády

áslo a rozpuštěnou čokoládu vyšleháme do jemného krému.

Z bílků a poloviny třtinové šťávy ušlehejte sníh. Přimíchejte druhou polovinu třtinová šťávy, kokos a kakao.

Na plech položte pečicí papír a lžičkou tvarujte oválky. Pomoci si můžete i oválným vykrajovátkem, které po naplnění nadzvednete a pokračujete dál, až zaplníte plech.

Ideální je pracovat s formou na laskonky.

Na laskonky stačí tenká vrstva těsta. Těsto nabyde a laskonky budeme také plnit.

Troubu si předehřejeme na teplotu 120 °C. Sušíme těsto asi 20 minut. Upečené laskonky poznáme tak, že jdou pěkně nožem sundat z papíru. Pokud se ještě lepí, necháme je dosušit.

Vychladlé korpusy plníme krémem. Ideálně cukrářským sáčkem.

Ohodnoťte tento recept: 

2 hlasů

Další recepty Celý díl