Laskonky bez lepku a laktózy


Těsto
3 bílky
250 g třtinové šťávy
120 g kokosu
20 g kakaa
Krém
100 g rostlinného másla
100 g rozpuštěné čokolády
áslo a rozpuštěnou čokoládu vyšleháme do jemného krému.
Z bílků a poloviny třtinové šťávy ušlehejte sníh. Přimíchejte druhou polovinu třtinová šťávy, kokos a kakao.
Na plech položte pečicí papír a lžičkou tvarujte oválky. Pomoci si můžete i oválným vykrajovátkem, které po naplnění nadzvednete a pokračujete dál, až zaplníte plech.
Ideální je pracovat s formou na laskonky.
Na laskonky stačí tenká vrstva těsta. Těsto nabyde a laskonky budeme také plnit.
Troubu si předehřejeme na teplotu 120 °C. Sušíme těsto asi 20 minut. Upečené laskonky poznáme tak, že jdou pěkně nožem sundat z papíru. Pokud se ještě lepí, necháme je dosušit.
Vychladlé korpusy plníme krémem. Ideálně cukrářským sáčkem.
Ohodnoťte tento recept: