Moučníky a cukroví

Makové rohlíčky

Jsou nevšední, lahodné a přímo se rozplývají na jazyku

250 g hladké mouky
100 g mletého máku
80 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
špetka soli
200 g másla
1 žloutek

Na obalení

moučkový cukr
vanilkový cukr

Moučkový cukr s hladkou moukou prosejte do mísy, přidejte ostatní ingredience a vypracujte hladké těsto.

Zabalte ho do fólie a dejte alespoň na hodinku odpočinout do lednice.

Tvarujte stejně velké rohlíčky. Naskládejte je na plech vyložený pečicím papírem.

Vložte do předehřáté trouby a pečte při teplotě 160 °C zhruba 12 - 13 minut (záleží na troubě). Ještě teplé rohlíčky obalte ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Ohodnoťte tento recept: 

36 hlasů

Další recepty Celý díl