Moučníky a cukroví
Makové rohlíčky


Jsou nevšední, lahodné a přímo se rozplývají na jazyku
250 g hladké mouky
100 g mletého máku
80 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
špetka soli
200 g másla
1 žloutek
Na obalení
moučkový cukr
vanilkový cukr
Moučkový cukr s hladkou moukou prosejte do mísy, přidejte ostatní ingredience a vypracujte hladké těsto.
Zabalte ho do fólie a dejte alespoň na hodinku odpočinout do lednice.
Tvarujte stejně velké rohlíčky. Naskládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
Vložte do předehřáté trouby a pečte při teplotě 160 °C zhruba 12 - 13 minut (záleží na troubě). Ještě teplé rohlíčky obalte ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Ohodnoťte tento recept:
36 hlasů