Moučníky a cukroví

Podzimní perníky s jablky

450 g polohrubé mouky
200 g cukru
450 g strouhaných jablek
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
1 lžička sody
2 vejce
12 lžic mléka
2 lžíce kakaa
2 hrsti nasekaných ořechů
2 velké lžíce povidel
1/2 balíčku koření na medový perník

čokoládová poleva

Všechny suroviny smícháme. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do předem vyhřáté trouby na teplotu 180 °C.

Pečeme asi 25 minut. Po vychladnutí se dá hned konzumovat. Pokud ho chceme trošku vylepšit, potřeme povidly nebo marmeládou a polijeme čokoládovou polevou. Můžeme přizdobit půlkou vlašského ořechu. Tento perník neobsahuje tuk, přesto je velmi vláčný. Nejraději na něm mám, že je velmi rychlý.

Ohodnoťte tento recept: 

90 hlasů

Další recepty Celý díl