Zeleninová jídla

Pečená řepa se slaninou a bylinkami

12 malých červených řep
4 snítky tymiánu
4 snítky rozmarýnu
12 plátků anglické slaniny
4 lžíce balzamikového octa
4 lžíce olivového oleje
4 lžíce zeleninového vývaru
sůl
pepř

Řepy povařte v osolené vodě, sceďte je a oloupejte.

Troubu předehřejte na teplotu 200 °C. Ke každé řepě přidejte snítky bylinek a obalte ji plátky slaniny. Ovažte kuchyňským provázkem nebo zašpendlete špejlí nebo párátkem a vložte do zapékací formy.

Promíchejte ocet, olej a vývar. Osolte a opepřete. Řepu zalijte tímto nálevem. Formu zakryjte alobalem a pečte asi 25 minut.

Pečenou řepu podávejte samotnou nebo jako přílohu k masu.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl