Různé
Marinovaná červená řepa s kozím sýrem


2 - 3 červené řepy
100 ml olivového oleje
2 lžíce medu
1 lžíce cukru
2 lžíce vinného octa
3 lžíce pomerančové šťávy
tymián, sůl, pepř
1 lžíce sójové omáčky
3 cm čerstvého zázvoru
150 g čerstvého kozího sýra
hrst piniových nebo slunečnicových semínek
Očištěnou řepu nakrájejte na tenké plátky, nejlépe na struhadle. Ocet svařte se solí a cukrem. Přidejte med, pepř, olej, pomerančovou šťávu, tymián, sójovou omáčku a rozšlehejte. Čerstvý zázvor nastrouhejte na jemno, vymačkejte z něj šťávu a přidejte do marinády.
Naložte plátky řepy do zavírací misky. Marinujte alespoň 12 hodin. Nejlepší je ovšem
po dvou dnech.
Naaranžujte na talíř, rozdrobte sýr a posypte nasucho opraženými semínky.
Ohodnoťte tento recept:
9 hlasů