Různé

Marinovaná červená řepa s kozím sýrem

2 - 3 červené řepy
100 ml olivového oleje
2 lžíce medu
1 lžíce cukru
2 lžíce vinného octa
3 lžíce pomerančové šťávy
tymián, sůl, pepř
1 lžíce sójové omáčky
3 cm čerstvého zázvoru
150 g čerstvého kozího sýra
hrst piniových nebo slunečnicových semínek

Očištěnou řepu nakrájejte na tenké plátky, nejlépe na struhadle. Ocet svařte se solí a cukrem. Přidejte med, pepř, olej, pomerančovou šťávu, tymián, sójovou omáčku a rozšlehejte. Čerstvý zázvor nastrouhejte na jemno, vymačkejte z něj šťávu a přidejte do marinády.

Naložte plátky řepy do zavírací misky. Marinujte alespoň 12 hodin. Nejlepší je ovšem

po dvou dnech.

Naaranžujte na talíř, rozdrobte sýr a posypte nasucho opraženými semínky.

Ohodnoťte tento recept: 

6 hlasů

Další recepty Celý díl