Medový mřížkový koláč


500 g hladké mouky
150 g cukru
1 lžička jedlé sody
1 lžička skořice
2 vejce
3 lžíce medu
100 g másla
6 lžic mléka
Náplň
500 g tvarohu
1 vejce
1 vanilkový cukr
med
jakékoliv ovocenebo
1 kg jablek
med
skořice dle chutinebo
300 g mletých ořechů
150 g moučkového cukru
150 ml horkého mléka
špetka mletého hřebíčku a skořice
Ze všech surovin vypracujeme vláčné těsto, které rozdělíme na 2/3 a 1/3.
Větší část rozválíme. Přeneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech nebo na plech vystlaný pečicím papírem. Okraje těsta zvedneme, aby byl prostor pro náplň.
Na těsto rozetřeme náplň.
Náplň se hodí jakákoliv - maková, ořechová, povidlová, kokosová, tvarohová nebo jablečná.
Zbylé těsto rovněž rozválíme. Nakrájíme radýlkem na stejné pruhy a naskládáme na koláč do mřížky.
Pečeme asi 30 – 40 minut při teplotě 170 °C.
Ohodnoťte tento recept: