Moučníky a cukroví

Nepečený dort s čokoládou

150 g ořechů
150 g hořké čokolády
10 g želatiny
400 ml smetany ke šlehání
400 g měkkého krémového sýra
60 g sladidla nebo cukru
vanilkový extrakt nebo vanilkový lusk

Ořechy rozdrťte v mixéru na jemno.

Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. Odeberte třetinu a smíchejte s ořechy. Upěchujte na dno dortové formy (průměr 20 cm) vyložené namočeným pečicím papírem.

Uložte do lednice.

Plátkovou želatinu namočte do studené vody. Zahřejte smetanu, přidejte vanilku a oslaďte podle chuti.

Do horké smetany (neměla by se vařit) vmíchejte želatinu a nechte ji rozpustit. Plátkovou želatinu před použitím vyždímejte. Práškovou přidejte bez předchozího namočení.

Smetanu odstavte a vmíchejte do ní krémový sýr. Nejlépe metličkou. Lze použít i tyčový mixér, ale vzniknou vzduchové bubliny.

Zhruba polovinu krému nalijte do dortové formy.

Zbytek rozdělte na 2/3 a 1/3. Do té větší části přidejte polovinu zbylé čokolády a vylijte doprostřed dortu.

Nakonec do zbytku přidejte zbylou čokoládu a opět nalijte do středu korpusu.

Vytvoříte třetí kolo. Opatrně uložte do lednice a nechte alespoň 4 hodiny vychladit.

Před podáváním ozdobte čokoládou.

Další recepty Celý díl