Dýňové noky


700 g očištěné dýně Hokkaido
250 g hladké mouky
lžička soli
1/2 lžičky mletého bílého pepře
1 vejce
Na plech vyložený pečicím papírem položte nakrájenou dýni, osolte a upečte v troubě vyhřát na teplotu 200 °C doměkka. Rozmačkejte najemno a nechte vychladit. Přisypte mouku, osolte a přidejte bílý pepř.
Dejte vařit osolenou vodu. Propracujte těsto. Podle potřeby případně přidejte mouku, dobře prohněťte a zpracujte do válečku, ze kterého ukrajujte asi 3 cm kousky. Trošku je zmáčkněte vidličkou a dejte povařit. Vařte asi 2 minuty. Jakmile vyplavou na hladinu, jsou uvařené. Vyjměte je do mísy a zakápněte olejem, aby se neslepily.
Dýňové noky se šalvějí
Na pánvi rozehřejte máslo, nechte na něm rozvonět lístky šalvěje, osmahněte asi 2 minuty dozlatova. Opepřete čerstvě mletým pepřem. Šalvějovým máslem polijte noky a přidejte nastrouhaný parmezán.
Noky můžete připravit jako jakékoliv jiné těstoviny podle oblíbeného receptu.
Ohodnoťte tento recept: