Obrácený hruškový koláč


Těsto
3 vejce
100 g cukru
100 g másla
100 ml mléka
350 g polohrubé mouky
1 kypřicí prášek
Náplň
2–4 hrušky
1 skořicový cukr
50 g másla
Koláčovou formu vyložíme papírem na pečení. Vroubkovou formu je lepší vyložit namočeným papírem, aby se vroubky hezky vyrýsovaly. Před pečením si zapnu troubu na teplotu 180 °C.
Na papír položím plátky másla a pokrájené hrušky. Zasypeme skořicovým cukrem. Vložíme do horké trouby na 10 minut.
Mezitím si připravíme těsto. Vejce, cukr, změklé máslo, mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva zamícháme a vlijeme na předpečené hrušky.
Vrátíme do trouby a pečeme dozlatova (asi 15 – 20 minut podle výkonnosti trouby). Jestli je těsto upečené, zkontrolujeme špejlí. Upečený koláč necháme vychladnout. Překlopíme, sejmeme papír a podáváme se šlehačkou, zakysanou smetanou, s medem a skořicí. I když –nejčastěji se sní jen tak.
Ohodnoťte tento recept: