Polévky

Pečený kuřecí vývar

4 kuřecí skelety nebo kuře bez stehen
2 mrkve
2 petržele
2 menší cibule
2 bobkové listy
3 kuličky nového koření
5 kuliček černého pepře
lžíce soli
tymián, libeček

Pečený kuřecí vývar má proti tomu vařenému překvapivě plnou chuť.

Troubu předehřejte na teplotu 180 °C.

Na plech rozložte kuřecí maso, očištěnou zeleninu a rozkrojenou cibuli. Vložte do trouby a pečte dozlatova asi hodinu. Obvykle z kuřete odeberu stehna, která peču v troubě a zároveň dám péct i zbytek kuřete, abych využila energii.

Pečené maso i s výpekem dám do většího hrnce nebo do pomalého hrnce. Přidám koření, sůl a bylinky. Pekáč vypláchnu vodou a zaliju pečené maso, aby bylo ponořené. Vývar pomalu vařím při nízké teplotě 5 - 6 hodin.

Vývar scedím. Vyvařenou zeleninu vyhodím, maso oberu a vložím do vývaru.

Podávat můžete se zeleninou, nudlemi nebo játrovou rýží. Vývar si můžete zamrazit nebo zavařit a mít po ruce, kdykoliv na něj dostanete chuť, nebo ho budete potřebovat použít například do omáčky.

Ohodnoťte tento recept: 

20 hlasů

Další recepty Celý díl