Pečený kuřecí vývar
4 kuřecí skelety nebo kuře bez stehen
2 mrkve
2 petržele
2 menší cibule
2 bobkové listy
3 kuličky nového koření
5 kuliček černého pepře
lžíce soli
tymián, libeček
Pečený kuřecí vývar má proti tomu vařenému překvapivě plnou chuť.
Troubu předehřejte na teplotu 180 °C.
Na plech rozložte kuřecí maso, očištěnou zeleninu a rozkrojenou cibuli. Vložte do trouby a pečte dozlatova asi hodinu. Obvykle z kuřete odeberu stehna, která peču v troubě a zároveň dám péct i zbytek kuřete, abych využila energii.
Pečené maso i s výpekem dám do většího hrnce nebo do pomalého hrnce. Přidám koření, sůl a bylinky. Pekáč vypláchnu vodou a zaliju pečené maso, aby bylo ponořené. Vývar pomalu vařím při nízké teplotě 5 - 6 hodin.
Vývar scedím. Vyvařenou zeleninu vyhodím, maso oberu a vložím do vývaru.
Podávat můžete se zeleninou, nudlemi nebo játrovou rýží. Vývar si můžete zamrazit nebo zavařit a mít po ruce, kdykoliv na něj dostanete chuť, nebo ho budete potřebovat použít například do omáčky.
Ohodnoťte tento recept: