Kuře se sýrem s modrou plísní
1 kuře nebo 4 čtvrtky kuřete
2 stroužky česneku
1 lžička kari
100 g sýra s modrou plísní
2 dl zakysané smetany
100 g másla
pepř
Sýr nastrouháme najemno a smícháme s rozmačkaným česnekem, zakysanou smetanou a kari kořením.
Kuře naporcujeme a každou porci pod kůži dobře naplníme sýrovou směsí. Vložíme do pekáčku, opepříme a poklademe lupínky másla. Trochu podlijeme vodou nebo vývarem.
Pečeme zhruba hodinu ve vyhřáté troubě při teplotě 180 - 200 °C doměkka. V první polovině pečení můžeme pekáček přikrýt alobalem nebo poklicí. V druhé polovině pečeme nepřikryté, aby mělo kuře pěknou kůrčičku.
Podáváme s pečenými bramborami nebo pečenou dýni.
Pečená dýně Hokkaido
dýně Hokkaido
olivový olej
bylinky
sůl
Dýni nakrájíme na kostičky nebo měsíčky. Neloupeme, protože kůra pečením změkne. Vložíme do pekáčku, posolíme a pokapeme olivovým olejem.
Pečeme asi 20 minut při teplotě 180 °C. Když je dýně téměř upečená, přidáme nasekané bylinky a necháme asi 10 minut dopéct.
Můžeme podávat jako přílohu k masu, sýrům, ale i jako samostatné jídlo posypané parmezánem nebo přelité dipem ze zakysané smetany a bylinek.
Ohodnoťte tento recept: