Saláty

Tzatziky

okurka
kopr
máta
česnek
citronová šťáva
olivový olej
řecký jogurt
pepř, sůl

Oloupejte a na jemném struhadle nastrouhejte okurku. Posolte ji a důkladně vymačkejte šťávu,

až zůstane jen okurková kulička přesně do ruky.

Smíchejte jogurt s okurkou asi 1:1. Přidejte 2 stroužky rozdrceného česneku, lžičku jemně nasekaného kopru a pár lístečků jemňounce nasekané máty, polévkovou lžíci citronové šťávy a 2 - 3 lžíce olivového oleje. Osolte a opepřete. Promíchejte a nechte v lednici vychladit.

Pokud nemáte řecký jogurt, nechte přes plátýnko vykapat jakýkoliv běžný bílý jogurt a použijte.

Správné tzatziki musí být husté a lahodné. Zkazit ho můžete kyselým jogurtem nebo nedostatečně vymačkanou okurkou.

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl