Moučníky a cukroví

Čokoládový koláček

1 lžíce másla
10 – 20 g vysokoprocentní čokolády
1 vejce
2 lžíce mandlové nebo jiné mouky
pomerančová kůra
špetka prášku do pečiva

Lžíci másla nebo kokosového tuku a kousek kvalitní hořké čokolády rozpustím v hrnečku v mikrovlnné troubě. Přidám jedno vejce, rozšlehám. Přidám 2 lžíce mandlové mouky nebo mletých mandlí. Když dávám mleté mandle, uberu trochu másla. Mandlová mouka je odtučněná.

Navoním pomerančovou kůrou, která se k hořké čokoládě naprosto skvěle hodí. Přidám prášek do pečiva a vrátím na 2 minuty do mikrovlnné trouby. V hrnečku se mi připraví skvělý koláček.

Tato verze je bezlepková a bez přidaného cukru.

Mouku můžete změnit podle svého uvážení, případně dosladit cukrem nebo medem.

Koláček vyklopím z hrnečku a servíruji s ovocem a kopečkem zakysané smetany. Dozdobím lístečky máty.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl