Maso
Pečená hovězí žebra
2 kg vyšších hovězích žeber
sůl
pepř
sladká paprika
oregano, tymián – čerstvé bylinky
kajenský pepř
med
olej
fazolové lusky
karotka
brambory
Hovězí žebra odblaníme a rozložíme do pekáčku. Posolíme, okořeníme, potřeme medem a dáme péct přikryté alobalem do trouby vyhřáté na 180 °C.
Po hodině pečení přidáme fazolky, karotku, případně brambory a necháme dopéct. V tuto chvíli zkontrolujeme, jestli je maso měkké. Pokud ne, což se může stát tím, že jsme nekoupili žebra z mladého zvířete nebo masného plemene, necháme maso péct dál, až do změknutí. Potom teprve přidáváme zeleninu.
Maso musí být skutečně měkké. Po přidání osolené zeleniny pečeme ještě asi 20 minut. Maso se bude rozpadat a zelenina bude přiměřeně upravená.
Ohodnoťte tento recept:
8 hlasů