5 bílků
200 g moučkového cukru
250 ml smetany ke šlehání
šťáva a kůra z poloviny citronu
250 g malin nebo jiného ovoce
50 g vyloupaných pistácií nebo vlašských ořechů
máta na zdobení

Bílky šlehejte, až budou už skoro ušlehané, přidejte polovinu moučkového cukru a šlehejte dál.

Po chvíli přidejte zbytek cukru a došlehejte.

Do ušlehané šlehačky přidejte nastrouhanou citronovou kůru, šťávu z citronu, maliny a rozdrolené pistácie.

Přidejte ušlehané bílky a opatrně promíchejte.

Formu vyložte potravinovou fólií, nalijte krém a vložte do mrazáku na několik hodin.

Hmotu lze vkládat do silikonových formiček na jednu porci, není potom nutné krájet jednotlivé porce z jednoho velkého kusu.

Podávejte s čerstvým ovocem nebo ovocnými přelivy.

Další recepty Celý díl