Semifredo


5 bílků
200 g moučkového cukru
250 ml smetany ke šlehání
šťáva a kůra z poloviny citronu
250 g malin nebo jiného ovoce
50 g vyloupaných pistácií nebo vlašských ořechů
máta na zdobení
Bílky šlehejte, až budou už skoro ušlehané, přidejte polovinu moučkového cukru a šlehejte dál.
Po chvíli přidejte zbytek cukru a došlehejte.
Do ušlehané šlehačky přidejte nastrouhanou citronovou kůru, šťávu z citronu, maliny a rozdrolené pistácie.
Přidejte ušlehané bílky a opatrně promíchejte.
Formu vyložte potravinovou fólií, nalijte krém a vložte do mrazáku na několik hodin.
Hmotu lze vkládat do silikonových formiček na jednu porci, není potom nutné krájet jednotlivé porce z jednoho velkého kusu.
Podávejte s čerstvým ovocem nebo ovocnými přelivy.
Ohodnoťte tento recept: