Domácí limoncello


4 větší citrony
300 ml 80% potravinářského lihu
400 ml vody
400 g cukru
Citrony důkladně omyjeme a poté z nich škrabkou nebo nožem oloupeme tenkou vrstvičku kůry. Je třeba odříznout skutečně jen kůru, pokud bychom sloupli i bílou část, bylo by limoncello hořké.
Jeden citron oloupeme a nakrájíme na kolečka. Spolu s kůrou ho vložíme do sklenice - větší zavařovačky. Zalijeme alkoholem a necháme dva týdny v chladné místnosti. Každý den sklenici promícháme.
Po dvou týdnech svaříme vodu s cukrem na sirup. Necháme vychladnout a vlijeme do láhve s alkoholem. Necháme ještě den odstát.
Jestli nemáte 80% líh, můžete použít 600 ml vodky se 40% alkoholu a cukr svařit ve 100 ml vody.
Scedíme přes husté sítko nebo plátýnko a vlijeme do lahví.
Ohodnoťte tento recept: