Zeleninová jídla

Cuketové špagety s tuňákem

600 g cukety
3 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
40 g okapaných sušených rajčat
1 malá chilli paprička zbavená semínek
1 velká hrst čerstvé petrželky nebo bazalky
160 g okapaného konzervovaného tuňáka
sůl
pepř
lžíce citronové šťávy
černé olivy

Cuketu oloupejte a pomocí škrabky julienne nebo na spiralizéru nakrouhejte na nudle.

Měkký střed, který už příliš krouhat nelze, nakrájejte na malinkaté kostičky.

V pánvi na vyšší střední teplotu rozehřejte trošku oleje a v něm orestujte nahrubo rozdrcený česnek, nadrobno nakrájená sušená rajčata a kostičky ze středu cukety.

Podle chuti přidejte drobně nakrájenou chilli papričku.

Směs osolte a vyvařte všechnu tekutinu, kterou cuketa pustí.

Přidejte nadrobno nakrájené stonky bylinek a citronovou šťávu.

Vypněte plotýnku, do pánve přidejte syrové cuketové nudle a nechte chvíli prohřát na chladnoucí plotně.

Vmíchejte okapaného tuňáka a opepřete.

Podávejte pokapané olivovým olejem (lze použít případně i ten ze sušených rajčat či tuňáka) a posypané lístky bylinek. Kdo má rád, může přidat i pár nakrájených černých oliv bez pecky.

Další recepty Celý díl