Maso

Řeznická sekaná podle Oldřicha Čejky

1 větší šiška

1 kg mletého vepřového masa
1 kg mletého hovězího masa
sůl
majoránku
drcený kmín
černý pepř mletý
česnek
1/2 l vody

Na výrobu sekané doporučuji namíchat půl napůl prorostlý vepřový bok s vepřovou plecí. Hovězí maso je nejlepší přední z krku.

Maso si umelte nebo nechte umlít u vašeho řezníka. Dejte do mísy, posolte, pokmínujte po celé ploše mletým kmínem. Přidejte větší špetku majoránky, pepře a 2 - 3 stroužky česneku.

Přidejte vodu a směs vypracujte rukou. Nechte odležet, aby se chutě propojily a pečte malinko podlité vodou hodinu při teplotě 90 °C a hodinu při teplotě 120 °C.

Sekaná bude šťavnatá, dobře propečená a uvnitř růžová.

Jako další variantu můžete do sekané přidat rohlík namočený v mléce a trošku jemně nakrájené syrové cibule. Šišku sekané můžete péct s bobkovým listem nahoře, získá zajímavou chuť.

Ohodnoťte tento recept: 

15 hlasů

Další recepty Celý díl