Zeleninová jídla

Bramborové sejkory

1 kg brambor
1 vejce
1 lžíce hladké mouky
sůl
mléko podle potřeby
špek a máslo na potření

Oloupané syrové brambory nastrouháme a vymačkáme z nich vodu. Kolik vody z brambor slijeme, tolik přidáme horkého mléka. Osolíme, přidáme rozšlehané vejce, lžíci mouky a vše dobře promícháme. Těsto na bramborové sejkory by mělo být řídké.

Pečeme na tálu (litinový plát plotny), který potřeme špekem. Upečené potíráme máslem.

Můžeme je jíst jako přílohu ke krkonošskému kyselu nebo samostatný pokrm, který zapíjíme pivem nebo mlékem.

Tento recept je vhodný naslano i nasladko. Můžete je například potřít švestkovými povidly a posypat strouhaným perníkem.

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl