Maso

Vepřová líčka na pivu

1 kg vepřových líček
2 velké cibule
4 stroužky česneku
půl lžičky chilli
1 velká lžíce medu
1 lžička drceného kmínu
500 ml černého piva
sůl, mletý pepř
sádlo

Maso očistíme, odblaníme a každý kousek překrojíme na čtvrtiny. Osolíme, opepříme a zprudka opečeme ze všech stran na sádle.

Jestli máte maso koupené den předem, doporučuji očistit si ho hned po nákupu, osolit a opepřit. Proleželé chutná ještě lépe.

Orestované kousky uložíme do pekáče a do výpeku vsypeme cibuli a česnek, orestujeme, přidáme mleté chilli, med a poté zalijeme pivem. Necháme provařit a touto omáčkou zalijeme připravené maso.

Uzavřeme poklicí nebo alobalem a pečeme zvolna při teplotě 150 °C zhruba 3 hodiny. Skvěle se dá připravit i v pomalém hrnci.

Jako příloha se nejlépe hodí bramborové pyré, případně celerové pyré, které dobře nasákne skvělou šťávu z masa.

Další recepty Celý díl