Masové válečky ve slanině


600 g mletého masa
1 brambora
100 g strouhaného tvrdého sýra
2 vejce
3 stroužky česneku
2 jarní cibulky
3 lžíce strouhanky
1 lžička pálivé papriky nebo chilli koření
sůl, pepř
200 g plátků anglické slaniny
Maso důkladně promícháme se solí, kořením, nadrceným česnekem, jemně nakrájenou jarní cibulkou, strouhankou, vejci, najemno nastrouhanou syrovou bramborou a sýrem. Hotovou směs necháme v lednici pár hodin rozležet. Nejlepší je směs vytvořit den před pečením. Pak tvoříme vlhkýma rukama podlouhlé šišky, které obalíme v anglické slanině a skládáme do pekáčku.
Lehce podlijeme vodou a pečeme zakryté při teplotě 180 °C asi 15 minut. Potom odkryjeme a dopečeme do zlatavé barvy, celkem asi 35 minut, ale vždy záleží na kvalitě trouby.
Jako přílohu doporučuji teplý bramborový salát.
Ohodnoťte tento recept: