Moučníky a cukroví

Makovo-tvarohové noky

300 g měkkého tvarohu
1 vejce
170 g krupice
50 g mletého máku
40 g cukru
sůl

Dejte vařit vodu na přípravu noků. Osolte ji.

Všechny suroviny dejte do mísy a rukou zpracujte těsto. Vytvarujte noky nebo knedlíčky.

Vhoďte je opatrně do vroucí vody a vařte, dokud nevyplavou. Děravou sběračkou je vyberte z vody a mírně zakápněte olejem, aby se neslepily.

Jestli chcete mít knedlíčky ve dvou barvách, odeberte třetinu těsta a do zbylého těsta přidejte mák. Uvařte nejdříve bílé knedlíčky a teprve potom makové.

Jahodová omáčka

500 g jahod
150 ml růžového vína
90 g cukru
250 g smetany

Víno svařte s cukrem a provařte. Přidejte smetanu. Povařte, dokud se cukr nerozpustí a alkohol z vína neodpaří. Vložte plátky očištěných jahod.

Nakonec vše rozmixujte tyčovým mixérem.

Do talíře nalijte omáčku, dejte lžičku smetany tak, aby vzniklo jemné mramorování a položte knedlíčky. Dozdobte mátou a plátky jahod.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl