Makovo-tvarohové noky
300 g měkkého tvarohu
1 vejce
170 g krupice
50 g mletého máku
40 g cukru
sůl
Dejte vařit vodu na přípravu noků. Osolte ji.
Všechny suroviny dejte do mísy a rukou zpracujte těsto. Vytvarujte noky nebo knedlíčky.
Vhoďte je opatrně do vroucí vody a vařte, dokud nevyplavou. Děravou sběračkou je vyberte z vody a mírně zakápněte olejem, aby se neslepily.
Jestli chcete mít knedlíčky ve dvou barvách, odeberte třetinu těsta a do zbylého těsta přidejte mák. Uvařte nejdříve bílé knedlíčky a teprve potom makové.
Jahodová omáčka
500 g jahod
150 ml růžového vína
90 g cukru
250 g smetany
Víno svařte s cukrem a provařte. Přidejte smetanu. Povařte, dokud se cukr nerozpustí a alkohol z vína neodpaří. Vložte plátky očištěných jahod.
Nakonec vše rozmixujte tyčovým mixérem.
Do talíře nalijte omáčku, dejte lžičku smetany tak, aby vzniklo jemné mramorování a položte knedlíčky. Dozdobte mátou a plátky jahod.
Ohodnoťte tento recept: