Maso

Kuřecí stehna na pivě

4 kuřecí stehna
100 g anglické slaniny,
sůl a čerstvě mletý pepř
1 snítka rozmarýnu
2 cibule
3 lžíce másla
1 bobkový list
3 kuličky nového koření
5 kuliček černého pepře
2 kuličky jalovce
250 ml drůbežího vývaru
250 ml piva
1 krajíc chleba
250 ml smetany ke šlehání

Troubu předehřejte na 200 °C. Kuřecí stehna v kloubu rozkrojte a posypte nadrceným rozmarýnem. Osolte a opepřete.

Na pánvi opečte na másle, nejlépe přepuštěném, slaninu nakrájenou na nudličky a cibuli na kolečka dozlatova.

Pak přidejte kuřecí stehna a opečte ze všech stran. Přidejte divoké koření, jalovec a zalijte vývarem i pivem, aby byla stehna pěkně ponořená. Přisypte nadrcený chleba.

Pečte zhruba hodinu přiklopené nebo pod alobalem, až je maso měkké. Odklopte a dopečte dozlatova. Maso vyjměte a omáčku postavte na sporák. Přilijte smetanu, osolte i opepřete a nechte přejít varem. Kuře podávejte přelité omáčkou, ozdobené rozmarýnem.

Přílohou může být chléb, brambory, rýže, bramborová kaše, kuskus, bulgur.

Ohodnoťte tento recept: 

8 hlasů

Další recepty Celý díl