Plněné uzené karbanátky
600 g uzené krkovice
1 mražený špenát
1 vejce (do špenátu)
cibule
2 vejce
2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
2 lžíce másla
vývar nebo mléko
sůl
pepř
strouhanka
česnek
Z másla a mouky si připravím světlou jíšku. Zředím ji vývarem nebo mlékem tak, aby měla konzistenci husté kaše. Počkám, až vychladne.
Zmražený špenát nechám povolit, prohřeju na pánvi, osolím, opepřím a přidám prolisovaný česnek. Vodu odpařím a zahustím vajíčkem. Míchám, dokud se vejce nesrazí. Popráším strouhankou, aby byla špenátová náplň hustá a chvilku povařím.
Krkovici umelu. Do zchladlé jíšky zamíchám dva žloutky, ušlehám a přidám umletou krkovici.
Vytvořím placičky. Na jednu placičku navrším špenátovou náplň a druhou placičkou ji přikryju. Okraje stlačím a vytvaruji karbanátek.
Namáčím v rozšlehaném bílku. Peču na sádle na pánvi nebo v troubě krásně nadýchané karbanátky.
Jako přílohu doporučuji bramborovou kaši nebo šťouchané brambory s osmaženým pórkem nebo cibulkou na másle.
Ohodnoťte tento recept: