Cibulový chléb bez mouky


2 cibule
1 lžíce přepuštěného másla
1 lžíce balzamikového octa
150 g mletého lněného semínka
75 g mletých mandlí nebo ořechů
75 g slunečnicového semínka
40 g psyllia nebo bramborové vlákniny
2 lžičky mletého kmínu
1,5 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
2 lžičky mořské nebo himálajské soli
250 tučného tvarohu
5 vejce
150 ml vody
Rozehřeji troubu na 170 stupňů.
Nakrájenou cibuli osmahnu na přepuštěném másle dorůžova a přidám balzamikový ocet.
Vejce rozklepnu do mísy, rozšlehám metličkou, přidám tvaroh a vodu, promíchám.
Namelu lněné semínko, mandle nebo ořechy a slunečnicové semínko a přidám do mísy.
Přidám vlákninu, bramborovou nebo psyllium, sůl, kmín a prášek do pečiva.
Zpracuji na těsto a vytvaruji bochánek nebo veku. Položím na plech s pečícím papírem a peču zhruba hodinu.
Alternativy
Lze udělat bez cibule, stačí ji vynechat.
Může se udělat s olivami nebo sušenými rajčaty – stačí do těsta přidat 3 lžíce nakrájených oliv nebo rajčat.
Upozornění:
Je velmi návykový!
Ohodnoťte tento recept: