Jednoduchý mandarinkový dort se zaručeným úspěchem


3 vejce
150 g cukru krystal nebo krupice
60 ml horké vody
60 ml oleje
180 g polohrubé mouky
půl balíčku kypřicího prášku
Z bílků ušlehám sníh. Žloutky s cukrem vyšlehám do pěny. Postupně zašlehám vodu a olej i mouku s práškem do pečiva. Důkladně, ale jemně, zašlehám sníh.
Těsto vložím do formy (22-25 cm) vystlané papírem na pečení a peču při teplotě 180 °C asi 30 - 40 minut.
Do výkonného šlehače můžete dát šlehat celá vajíčka s cukrem a potom postupně přidat zbytek ingrediencí.
Korpus nechám vychladit na mřížce, stáhnu z něj papír na pečení a položím na servírovací tác.
Náplň
250 ml smetany ke šlehání, minimálně 33 % tuku
1 malý mandarinkový kompot 312 g
1 vanilkový puding bez vaření
Do dobře uzavíratelné nádoby naliju celý mandarinkový kompot, smetanu ke šlehání a vanilkový puding bez vaření. Nádobu dobře uzavřu a třesu s ní tak dlouho, až se obsah v nádobě přestane hýbat. Krém je ušlehaný a pevný. Gumovou stěrkou ho promíchám, navrším na vychladlý korpus a uhladím.
Šlehačka na zdobení
250 ml smetany ke šlehání, minimálně 33 % tuku
1 lžíce moučkového cukru
1 ztužovač šlehačky
Smetanu vyšlehám s cukrem. Asi v polovině šlehání přidám ztužovač šlehačky. Ušlehanou šlehačku pomocí zdobícího sáčku nastříkám na dort. Ozdobím mandarinkami a lístečky máty nebo meduňky.
Tento dort je velmi rychlý a jednoduchý. Chutná všem, i těm, kteří moc na dorty nejsou.
Ohodnoťte tento recept: