Různé

Špenátové halušky

400 g mraženého špenátu
350 g hrubé mouky
350 g hladká mouka
2 vejce
2 stroužky česneku
sůl
150 ml vody

voda na vaření halušek

Jako první krok si dáme vařit do velkého hrnce vodu na halušky. Ve velké míse smícháme všechny suroviny na polotuhé těsto a necháme chvilku odpočinout. Jakmile se začne voda vařit, přes síto přetlačíme do vody halušky.

Jakmile vyplavou na povrch jsou uvařené, scedíme a propláchneme teplou vodou.

Takto připravené halušky podáváme jako přílohu k masům.

Pokud je chceme podávat jako samostatný pokrm, je nepřeberné množství omáček, ale já jsem si oblíbila velmi jednoduchou omáčku se žampiony a nivou.

Omáčka se žampiony a Nivou na špenátové halušky

3 lžíce oleje
150 g čerstvých žampionů
100 g šunky, nejlépe schwarzwaldské nebo jiné sušené, případně kvalitní slaniny
140 g Nivy nebo jiného modrého sýra
250-300 ml smetany ke šlehání
pepř

Na oleji osmahnu na plátky nakrájené žampiony, na nudličky nakrájenou šunku, rozdrobím Nivu a zaliju šlehačku, provařím. Šunka a sýr obsahuji sůl, takže už není třeba solit, ale ráda připepřím.

Další variantou je nahradit šunku kuřecím nebo krůtím masem.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl