Moučníky a cukroví

Kuřátka pro koledníky

50 kousků

na korpus

200 g změklého másla
4 vejce
250 g hladké mouky
½ balíčku prášku do pečiva
sůl
1 lžička vanilkové pasty

na krém

75 g změklého másla
150 g čerstvého sýra nebo tučného tvarohu
150 g mletého cukru
3 PL kokosového mléka
125 g strouhaného kokosu

na polevu

400 g bílé tukové polevy
žlutá potravinářská barva
dekorační zdobení
barevné tubičky na zdobení

kromě toho

obdélníkovou pečicí formu
margarín a mouku na vymazání formy
50 špejlí
stojan na špejle

Vymažte a vysypte formu moukou. Na přípravu korpusu vyšlehejte máslo a cukr do pěny. Přimíchejte vejce. Zvlášť smíchejte mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Směs vmíchejte do vyšlehaného másla. Přidejte vanilkovou pastu a ze všeho vypracujte těsto. Vlijte do formy a pečte v troubě 45 minut při teplotě 180 °C. Potom vyjměte korpus z trouby a nechte ho vychladnout.

Na krém vymíchejte máslo a čerstvý sýr dohladka. Prosejte mletý cukr a přimíchejte do krému. Přidejte kokosové mléko a strouhaný kokos. Z korpusu odstraňte ztvrdlé okraje, zbytek rozdrolte najemno a zapracujte do krému. Musí vzniknout lepivá hmota. Ručně vytvarujte 50 kuliček.

Polevu rozpusťe ve vodní lázni a dobarvěte na požadovaný odstín. Cake-pops špejle lehce namočte v polevě a otáčivým pohybem zapíchněte vždy jednu do každé kuličky. Vše nechte ztuhnout v ledničce. Pak namočte kuličky v polevě a dozdobte. Polevu při práci udržujte v teple, aby netuhla.

Stojan na špejle jsme vyrobili z kusu polystyrénu, který jsme uřízli na míru vyššího pekáčku a zabalili do alobalu.

Další recepty Celý díl