Pomazánky
Vajíčková pomazánka
125 g másla
5 vajec
2 lžičky hořčice
sůl a pepř
Toto je nejjednodušší vajíčková pomazánka, která mi připomíná dětství a skvěle chutná. Je hned hotová a měla by mít delší trvanlivost, než s majonézou, ale tu jsem nikdy neměla možnost ověřit. Vždy se ihned snědla.
Uvařím vejce a nechám je chladnout ve studené vodě. Oloupu a na struhadle nastrouhám najemno.
Máslo nechám změknout při pokojové teplotě, ušlehám nebo utřu se solí, čerstvě mletým pepřem a 2 lžičkami plnotučné hořčice.
Nakonec zašlehám najemno nastrouhaná vejce a šlehám dohladka. Nechám chvilku v lednici odpočinout, mažu na čerstvé rohlíky, housky nebo chléb. Sypu jarní cibulkou nebo pažitkou.
Ohodnoťte tento recept:
40 hlasů