Pomazánky

Domácí bůčková pomazánka

3 kg vepřového masa, bůček a plec půl napůl
1 kg čerstvé oloupané kapie nebo sklenička ajvaru
1 kg oloupaných drcených rajčat
0,5 kg cibule
8 stroužků česneku
mletý pepř nebo feferonky podle chuti
3 lžíce soli
15 vajec
3 lžíce plnotučné hořčice

Vepřové maso osolím a upeču nebo udusím spolu s cibulí. Do hrnce k masu přidám česnek, rajčata, oloupanou papriku nebo ajvar, sůl, vejce a plnotučnou hořčici.

Rozmixuji tyčovým mixérem a plním co čistých sklenic asi cm pod okraj. Sklenice zavřu víčky a zavařím na 95°C 90 minut. Skladuji na chladném místě.

Jak vidíte vyrobit domácí konzervu není nic složitého a zaručeně si vždy pochutnáme.

p.s. v závěrečné fázi přidávám ajvar, pepř a feferonky postupně a opatrně a stále ochutnávám, abych nepřepeřila toho vepře:)

Pokud chcete postup zrychlit, můžete maso předem umlít nebo si ho přineste od řezníka rovnou umleté a potom ho uduste. Vodu nechte odpařit, aby pomazánka nebyla moc řídká.

Ohodnoťte tento recept: 

36 hlasů

Další recepty Celý díl