Plněná vepřová kotleta
180 g vepřové kotlety bez kosti
1 pěkný žampion
25 g slaniny na kostičky, případně šunky od kosti, anglické slaniny
lžička sádla
5 cm pórku
sůl, pepř
jedna menší cibulepřípadně čtvrtka Hermelínu nebo kousek jiného sýra.
Kotletu rozkrojím, ale nedokrojím, aby vznikl větší plát masa, který rozklepu a sešpendlím.
Mírně naklepu.
Žampion nakrájím na plátky, pórek na nudličky, přidám slaninu, osolím, opepřím. Případně vložím hermelín. Osolím i opepřím i maso, vložím náplň, sešpendlím a hodím na pánev s rozpuštěným sádlem.
Opeču z obou stran, vložím do pekáčku. Na výpeku osmahnu cibuli, přidám do pekáčku a peču asi hodinu na 200 °C.
Před pečením podliju vodou, vývarem, pivem nebo vínem. Pokaždé tak docílím jinou chuť.
Rovněž naplnit kotletku jde libovolně sýrem, vajíčky, houbami, zeleninou. Maso z kotlety je sušší, když se naplní je šťavnatější.
Podávám s brambory na jakýkoliv způsob, bramboráčky, rýží nebo s dušeným hráškem.
Ohodnoťte tento recept: