Maso

Plněná vepřová kotleta

180 g vepřové kotlety bez kosti
1 pěkný žampion
25 g slaniny na kostičky, případně šunky od kosti, anglické slaniny
lžička sádla
5 cm pórku
sůl, pepř
jedna menší cibule

případně čtvrtka Hermelínu nebo kousek jiného sýra.

Kotletu rozkrojím, ale nedokrojím, aby vznikl větší plát masa, který rozklepu a sešpendlím.

Mírně naklepu.

Žampion nakrájím na plátky, pórek na nudličky, přidám slaninu, osolím, opepřím. Případně vložím hermelín. Osolím i opepřím i maso, vložím náplň, sešpendlím a hodím na pánev s rozpuštěným sádlem.

Opeču z obou stran, vložím do pekáčku. Na výpeku osmahnu cibuli, přidám do pekáčku a peču asi hodinu na 200 °C.

Před pečením podliju vodou, vývarem, pivem nebo vínem. Pokaždé tak docílím jinou chuť.

Rovněž naplnit kotletku jde libovolně sýrem, vajíčky, houbami, zeleninou. Maso z kotlety je sušší, když se naplní je šťavnatější.

Podávám s brambory na jakýkoliv způsob, bramboráčky, rýží nebo s dušeným hráškem.

Další recepty Celý díl