Krůtí stehna s citróny
2 krůtí spodní stehna
1 lžíce másla
sůl
čerstvě mletý pepř
5 větviček tymiánu
2 citróny
1 lžíce medu
2 stroužky česneku
Krůtí stehna osolte a opepřete ze všech stran. Na dno pekáče dejte máslo a položte do něj krůtí stehna. Obložte silnějšími plátky citronu. Přidejte větvičky tymiánu. Podlijte vodou do výšky asi 3 centimetry, prolisujte 2 stroužky česneku a dejte lžíci medu.
Vložte do trouby předehřáté na 220 °C a pečte 2 hodiny. Během pečení podlijte šťávou. Na závěr nechte pekáč asi 20 minut otevřený, aby se udělala kůrčička.
Podávejte se šťouchanými brambory.
Šťouchané brambory
Oloupané brambory nakrájejte nadrobno, zalijte vodou, osolte a uvařte doměkka. Scezené brambory rozšťouchejte. Na pánvičce rozehřejte máslo a zpěňte na něm kolečka jarní cibulky nebo pórku. Cibulku přidejte spolu s čerstvou nasekanou pažitkou k bramborám, dosolte, zlehka promíchejte a servírujte s upečenými stehny.
Ohodnoťte tento recept: