Zeleninová jídla

Plněný zelný list s rajčatovou omáčkou

500 g mletého vepřového masa
200 g vařené rýže
1 cibule
sůl
2 vejce
mletý pepř

zelné listy

rajčatový protlak
celý pepř
nové koření
bobkový list
olej
sůl

Ze zelných listů vyřízneme košťál, list povaříme v osolené vodě, aby změkl a plníme náplní.

Na náplň osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli do růžova, vařenou rýži smícháme s mletým masem, přidáme vejce, sůl a pepř a balíme do zelných listů.

Skládáme do olejem vymazaného pekáčku, zalijeme rajčatovým protlakem, který zředíme vodou, osolíme a do pekáčku vložíme také celý pepř, nové koření a bobkový list.

Pečeme v troubě pod pokličkou 40 minut na 200 °C.

Ohodnoťte tento recept: 

5 hlasů

Další recepty Celý díl