Zeleninová jídla
Plněný zelný list s rajčatovou omáčkou


500 g mletého vepřového masa
200 g vařené rýže
1 cibule
sůl
2 vejce
mletý pepřzelné listy
rajčatový protlak
celý pepř
nové koření
bobkový list
olej
sůl
Ze zelných listů vyřízneme košťál, list povaříme v osolené vodě, aby změkl a plníme náplní.
Na náplň osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli do růžova, vařenou rýži smícháme s mletým masem, přidáme vejce, sůl a pepř a balíme do zelných listů.
Skládáme do olejem vymazaného pekáčku, zalijeme rajčatovým protlakem, který zředíme vodou, osolíme a do pekáčku vložíme také celý pepř, nové koření a bobkový list.
Pečeme v troubě pod pokličkou 40 minut na 200 °C.
Ohodnoťte tento recept:
5 hlasů