Různé

Dýňový sirup

1 hrnek cukru
2 hrnky vody
2 hrnky dýňového pyré z pečené dýně Hokkaido
2-3 lžičky zahřívacího koření
půl lžičky pomerančové kůry
kousek badyánu
trochu vanilkového cukru nebo extraktu, případně kousek vanilkového lusku

Cukr zkaramelizujeme, opatrně zalijeme vodou, přidáme koření a dýni, nechám povařit. Potom rozmixujeme. Teď mám dvě možnosti, buď ho takto přelijeme do lahve a uskladníme v lednici nebo ho nechám přefiltrovat a budeme mít čirou tekutinu. Když byste ho chtěli přefiltrovat, výborně poslouží sáček ušitý z hustší záclony.

Můžete ho také zavařit a prodloužit mu tak trvanlivost. Pak může bez obav, že se zkazí posloužit jako dárek. Použijeme ho nejen na lívance, ale například i jako polevu na zmrzlinu nebo krupicovou kaši nebo si můžete udělat dýňové café latté.

Do kávy přidáte 2 lžíce sirupu a našlehané mléko.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl