Pomazánka z dýně a jogurtu
200 g okapaného jogurtu nebo čerstvého sýra
100 g bílého jogurtu
100 g jemně nastrouhaného parmezánu
100 g jemně nakrájené mozzarelly
250 g pyré z dýně nebo špagetové dýně
100 g listového špenátu (může být i mražený)
4 stroužky česneku
kajenský pepř
sůl
Na pomazánku je nejlepší pyré z pečené dýně nebo upečené špagetové dýně.
V pánvi smícháme smetanový sýr nebo okapaný jogurt, bílý jogurt, parmezán, sýr mozzarella a na mírném ohni mícháme, dokud se smetanový sýr nerozpustí.
Vmícháme špenát a dýni. Na mírném až středním ohni 1–2 minuty vaříme, dokud se vše dobře nespojí a nezesklovatí. Vmícháme prolisovaný česnek a stáhneme z ohně. Osolíme a dochutíme kajenským pepřem. Necháme vychladnout.
Podáváme s kousky zeleniny nebo na topince.
Ohodnoťte tento recept: