Pomazánky

Pomazánka z dýně a jogurtu

200 g okapaného jogurtu nebo čerstvého sýra
100 g bílého jogurtu
100 g jemně nastrouhaného parmezánu
100 g jemně nakrájené mozzarelly
250 g pyré z dýně nebo špagetové dýně
100 g listového špenátu (může být i mražený)
4 stroužky česneku
kajenský pepř
sůl

Na pomazánku je nejlepší pyré z pečené dýně nebo upečené špagetové dýně.

V pánvi smícháme smetanový sýr nebo okapaný jogurt, bílý jogurt, parmezán, sýr mozzarella a na mírném ohni mícháme, dokud se smetanový sýr nerozpustí.

Vmícháme špenát a dýni. Na mírném až středním ohni 1–2 minuty vaříme, dokud se vše dobře nespojí a nezesklovatí. Vmícháme prolisovaný česnek a stáhneme z ohně. Osolíme a dochutíme kajenským pepřem. Necháme vychladnout.

Podáváme s kousky zeleniny nebo na topince.

Ohodnoťte tento recept: 

4 hlasů

Další recepty Celý díl