Maso

Toskánská krémová krůta s česnekovou smetanovou omáčkou

500 g horního krůtího stehna bez kůže a kostí
sůl
čerstvě mletý pepř
½ lžičky papriky
½ lžičky sušeného česneku
1 lžička italského koření (tymián, bazalka, oregano, rozmarýn)
2 lžíce olivového oleje

Omáčka

3 stroužky česneku
100 g sušených rajčat nakrájených na kousky
200 g celeru nakrájeného na nudličky
200 g brokolice nakrájené na malé růžičky
2 lžíce kaparů
100 g čerstvého špenátu
250 ml smetany ke šlehání
½ lžičky papriky
sůl

Maso nakrájíme na kousky a ze všech stran okořeníme a osolíme směsí koření. Rozehřejeme olivový olej a maso zprudka opečeme. Pečeme asi 4 minuty z každé strany.

Maso vyjmeme a udržujeme v teple. Do stejné pánve vložíme na trochu oleje nakrájený celer a orestujeme. Přidáme prolisovaný česnek, nakrájená sušená rajčata a brokolici. Povaříme asi minutu na mírném ohni. Zalijeme smetanou a přidáme kapary. Osolíme, opepříme a přidáme papriku. Omáčku mírně zredukujeme, aby byla pěkně krémová.

Vložíme maso a 2–3 minutky povaříme. Nakonec přidáme špenát a podáváme.

Servírujeme s těstovinami (hodí se tenké špagety, výborně chutná s raviolami) nebo rýží.

Ohodnoťte tento recept: 

28 hlasů

Další recepty Celý díl