Moučníky a cukroví

Marcipánové rohlíčky

400 g marcipánu
1 špetka soli
100 g cukru
120 g hladké mouky
2 bílky
150 g mandlových lupínků
150 g hořké čokolády

Předehřejeme troubu na teplotu 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Marcipán nakrájíme na malé kostičky a vložíme do mísy. Přidáme sůl, cukr, mouku, bílky a ušleháme v hladkou hmotu.

Na plochý talíř nasypeme plátky mandlí. Z hmoty tvarujeme rohlíčky, které obalíme v plátcích mandlí.

Na plechu necháme rozestupy, protože rohlíčky trochu nabydou. Pečeme asi 14 minut, dokud plátky mandlí nezrůžoví.

Necháme vychladnout.

Ve vodní lázni rozpustíme 100 g čokolády. Potom přidáme 50 g čokolády, čímž ji schladíme a její hustota bude tak akorát na namáčení konců rohlíčků do čokolády.

Konce namočíme do čokolády a necháme na pečicím papíru zaschnout.

V uzavřené dóze vydrží 3 týdny.

Ohodnoťte tento recept: 

24 hlasů

Další recepty Celý díl