Marcipánové rohlíčky
400 g marcipánu
1 špetka soli
100 g cukru
120 g hladké mouky
2 bílky
150 g mandlových lupínků
150 g hořké čokolády
Předehřejeme troubu na teplotu 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Marcipán nakrájíme na malé kostičky a vložíme do mísy. Přidáme sůl, cukr, mouku, bílky a ušleháme v hladkou hmotu.
Na plochý talíř nasypeme plátky mandlí. Z hmoty tvarujeme rohlíčky, které obalíme v plátcích mandlí.
Na plechu necháme rozestupy, protože rohlíčky trochu nabydou. Pečeme asi 14 minut, dokud plátky mandlí nezrůžoví.
Necháme vychladnout.
Ve vodní lázni rozpustíme 100 g čokolády. Potom přidáme 50 g čokolády, čímž ji schladíme a její hustota bude tak akorát na namáčení konců rohlíčků do čokolády.
Konce namočíme do čokolády a necháme na pečicím papíru zaschnout.
V uzavřené dóze vydrží 3 týdny.
Ohodnoťte tento recept: