Moučníky a cukroví

Pomerančové lanýže

kůra z 1 pomeranče
250 g smetany ke šlehání
40 g třtinového cukru
100 ml šťávy z pomeranče
30 g kakaa
200 g kvalitní vysokoprocentní čokolády (alespoň 70%)
kakao na obalení

Pomeranč spaříme horkou vodou a nastrouháme na jemném struhadle.

Do kastrůlku nalejeme smetanu, pomerančovou šťávu (může být s dužinou). Přidáme cukr, kakao a nastrouhanou kůru. Za občasného míchání přivedeme k varu. Minutu vaříme, odstavíme z plotny a vmícháme rozlámanou čokoládu. Hmotu necháme zchladnout, aby byla tuhá.

Z hmoty tvarujeme lanýže. Obalíme v kakau. Skladujeme v chladu.

Servírujeme v pěkných papírových košíčcích.

Ohodnoťte tento recept: 

28 hlasů

Další recepty Celý díl