
250 g krátkých těstovin
1 hrnek kukuřičných zrn
1 červená paprika
4 plátky anglické slaniny
nasekaný čerstvý koriandr
sůl
pepř
Salátová zálivka
⅓ šálku bazalkového pesta
3 lžíce řeckého jogurtu
2 lžíce majonézy
2 lžíce čerstvě vymačkané limetkové šťávy
Přivedeme hrnec s vodou k varu. Přidáme těstoviny a uvaříme je podle návodu na obalu. Necháme je okapat.
Mezitím si připravíme salátovou zálivku.
V míse vyšleháme bazalkové pesto s řeckým jogurtem, majonézou a čerstvě vymačkanou limetkovou šťávou. Pokud je zálivka příliš hustá, můžeme ji zředit přidáním dalšího řeckého jogurtu, malého množství vody nebo další limetkové šťávy (nebo citronové šťávy).
Ve velké míse smícháme uvařené a okapané těstoviny, uvařenou kukuřici (pokud nemáme v plechovce), na kostičky nakrájenou papriku a nakrájenou opraženou slaninu. Promícháme a spojíme. Polijeme salátovou zálivkou.
Navrch posypeme nasekaným čerstvým koriandrem. Před podáváním promícháme se zálivkou.
Ohodnoťte tento recept: