Restovaná kachní játra s červenou řepou
50 g vlašských ořechů
2 lžíce slunečnicových semínek
500 g kachních jater
sůl
pepř
olivový olej
čerstvý nebo sušený tymián
500 g vařené červené řepy
100 g salátových listů
šťáva z jednoho citronu
rybízový nebo brusinkový džem nebo naložený rybíz jako brusinky
Ořechy a slunečnicová semínka krátce opečeme v suché pánvi. Očištěná kachní játra nakrájíme na silnější plátky. Osolíme a opepříme.
V pánvi rozehřejeme olej, položíme plátky jater, vložíme snítku tymiánu a krátce restujeme z obou stran dozlatova. Játra jsou poměrně rychle hotová. Zkontrolujeme tím, že jeden kousek rozřízneme.
Řepu nakrájíme na menší kousky. Osolíme, opepříme, zakápneme olejem, citronovou šťávou a dobře promícháme. Nakonec vmícháme listy zelených salátů.
Do talíře vložíme salát, poklademe kousky jater, posypeme opraženými ořechy i semínky a zakápneme rozředěným džemem.
Ohodnoťte tento recept: