Maso

Restovaná kachní játra s červenou řepou

50 g vlašských ořechů
2 lžíce slunečnicových semínek
500 g kachních jater
sůl
pepř
olivový olej
čerstvý nebo sušený tymián
500 g vařené červené řepy
100 g salátových listů
šťáva z jednoho citronu
rybízový nebo brusinkový džem nebo naložený rybíz jako brusinky

Ořechy a slunečnicová semínka krátce opečeme v suché pánvi. Očištěná kachní játra nakrájíme na silnější plátky. Osolíme a opepříme.

V pánvi rozehřejeme olej, položíme plátky jater, vložíme snítku tymiánu a krátce restujeme z obou stran dozlatova. Játra jsou poměrně rychle hotová. Zkontrolujeme tím, že jeden kousek rozřízneme.

Řepu nakrájíme na menší kousky. Osolíme, opepříme, zakápneme olejem, citronovou šťávou a dobře promícháme. Nakonec vmícháme listy zelených salátů.

Do talíře vložíme salát, poklademe kousky jater, posypeme opraženými ořechy i semínky a zakápneme rozředěným džemem.

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl