Saláty
Korejský salát z červené řepy


600 g syrové červené řepy
4 stroužky česneku
80 g rostlinného oleje
Na marinádu
3 polévkové lžíce 8% octa
1 lžička cukru
0,5 lžičky soli
1 lžička mletého koriandru
0,5 lžičky červené papriky
0,5 lžičky černého pepře
Česnek nakrájíme nadrobno. Červenou řepu nastrouháme na korejském struhadle na nudličky.
Pro přípravu marinády smícháme všechny suroviny.
K červené řepě přidáme česnek a marinádu. Olej rozhřejeme a přidáme k řepě. Dobře promícháme a necháme odležet alespoň 3 hodiny.
Náš tip
Mějme tento salát v lednici co nejčastěji! Budeme mít vždy čím doplnit jídlo, sendvič nebo svačinu.
Ohodnoťte tento recept:
24 hlasů