Saláty

Korejský salát z červené řepy

600 g syrové červené řepy
4 stroužky česneku
80 g rostlinného oleje

Na marinádu

3 polévkové lžíce 8% octa
1 lžička cukru
0,5 lžičky soli
1 lžička mletého koriandru
0,5 lžičky červené papriky
0,5 lžičky černého pepře

Česnek nakrájíme nadrobno. Červenou řepu nastrouháme na korejském struhadle na nudličky.

Pro přípravu marinády smícháme všechny suroviny.

K červené řepě přidáme česnek a marinádu. Olej rozhřejeme a přidáme k řepě. Dobře promícháme a necháme odležet alespoň 3 hodiny.

Náš tip

Mějme tento salát v lednici co nejčastěji! Budeme mít vždy čím doplnit jídlo, sendvič nebo svačinu.

Ohodnoťte tento recept: 

17 hlasů

Další recepty Celý díl