Maso

Krémové kuře s noky

600 g kuřecích stehen bez kůže a kostí
1 lžička italského koření (česnek, cibule, paprika, oregano, tymián, bazalka, chilli)
1 lžička chilli
sůl
pepř
olivový olej

250 g žampionů

500 g bramborových noků
250 ml kuřecího vývaru
200 ml smetany ke šlehání
4 stroužky česneku
oregano čerstvé nebo sušené
150 g čerstvého špenátu nebo kapusty
½ lžičky uzené papriky
vločky červené papriky

Kuřecí stehna posypeme italským kořením, chilli, solí a čerstvě mletým černým pepřem. Pánev rozehřejeme a dáme na ni asi 2 lžíce olivového oleje. Kuřecí stehna vložíme do pánve a opékáme z každé strany asi 5 minut.

Přidáme asi lžíci oleje a vložíme nakrájené osolené a opepřené žampiony. Restujeme asi 2 minuty. Vyndáme z pánve maso a polovinu žampionů.

Do hlubší pánve vložíme bramborové noky, prolisovaný česnek, 2 snítky oregana (nebo půl lžičky sušeného), papriku a zalijeme vývarem.

Pomalu přivedeme k varu a povaříme 5 minut pod pokličkou. Přidáme smetanu a špenát nebo nakrájenou kapustu. Necháme chvilku povařit. Omáčka by měla být krémová. Podle potřeby zredukujeme ještě před přidáním špenátu nebo kapusty.

Do pánve vložíme maso (mělo by být uvařené) a zbytek žampionů. Podle potřeby osolíme, posypeme vločkami papriky, nahrubo čerstvě umletým pepřem a podáváme.

V pěkné pánvi můžeme dát rovnou na stůl.

Náš tip

Italské koření si můžeme připravit sami! Do sekáčku vložíme po lžíci sušené cibule, česneku, papriky, oregana, tymiánu, bazalky a lžičku chilli. Chvilku podrtíme a uchováme ve vzduchotěsné sklenici. Používáme na pizzu, těstoviny nebo bruschettu.

Ohodnoťte tento recept: 

21 hlasů

Další recepty Celý díl