Moučníky a cukroví

Maďarský ořechový krémeš

Těsto

80 g cukru
100 g mletých ořechů
100 g drcených piškotů
5 bílků
2 žloutky
50 ml oleje
1 lžička prášku do pečiva

Krém

3 žloutky
2 sáčky vanilkového pudinku
5 lžic cukru
700 ml mléka
100 g másla

300 ml smetany ke šlehání

Nejdříve si připravíme krém. 500 ml mléka dáme vařit. V 200 ml mléka rozmícháme pudink, žloutky a cukr. Přilijeme do horkého mléka a uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout.

Připravíme těsto. Bílky vyšleháme s polovinou cukru do tuhé pěny a odložíme stranou. Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem do bílé pěny a přišleháme olej. Potom ručně vmícháme mleté ořechy, které jsme smíchali s rozdrcenými piškoty a práškem do pečiva. Zlehka vmícháme sníh z bílků.

Těsto je tužší! Rozetřeme ho na plech, který jsme vyložili pečicím papírem a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 °C 8–10 minut.

Máslo vyšleháme do pěny. Postupně po lžících přidáme uvařený vychladlý pudink a vyšleháme hladký krém.

Po vychladnutí korpus rozkrojíme na polovinu, potřeme krémem a spojíme. Na vrch dáme šlehačku a ještě ozdobíme hoblinkami či kousky čokolády nebo půlkami ořechů.

Ohodnoťte tento recept: 

65 hlasů

Další recepty Celý díl